Sygdom

Vi modtager ingen syge børn i dagpleje og fraråder brug af paracetamol

Børn bliver syg en gang imellem, og det er ikke noget der er dårligt og vi skal afhjælpe med medicin feks. paracetamol. At et barn får feber, er kroppens naturlige metode til at bekæmpe sygdom feks. influenza. Lidt feber er på ingen måder farlig, høj feber kræver selvfølgelig et lægebesøg. Børn skal også lære at være syg og have det dårligt, det bliver til gavn når de er voksne (det siger jeg ud af erfaring). Appetitten er tit nedsat under sygdom, det er meget naturligt fordi så behøver kroppen ikke at fokusere på at fordøje maden oveni at den skal fokusere på at bekæmpe sygdommen. Vi modtager ingen syge børn og heller ingen børn der har haft paracetamol, da vi mener at der blevet skyndet på processen om at være syg og barnet egentlig ikke er blevet ordentlig rask og klar til en dag i dagplejen.

 

Får barnet det dårligt i løbet af dagen vil vi ringe hjem og bede forældre om at komme og hente barnet. Der er en stor forskel på at være syg derhjemme eller i dagplejen. Der sker meget i dagplejen og man skal følge med, med de andre. Det kræver meget mere energi end at være syg derhjemme. Det kan betyde at man kan opleve at barnet virker mere frisk derhjemme, selvom vi har ringet hjem.

 

Børn der lige er startet i dagplejen plejer i løbet af de første måned eller 2 blive syg, det er helt normalt da de skal vænne sig til de nye baktusser her på gården

Hos Gaia's Børn

Er det vigtigt for et fremtidig samarbejde mellem jer som forældre og os at vi deler vores syn og værdier

  • Vækker vi ikke sovende børn, og sover alle vores børn til middag, har i problemer med soverutiner er i altid velkommen til at tage en snak med os.


  • Er det vigtigt at barnet selv kan falde i søvn i barnevognen når vi putter til middag. dvs. at vi ikke kører rundt med barnevognen.

 

  • Går vi inde for at børnene holder en fridag eller har en kort dag en gang i mellem det er rigtigt godt for barnet. Det skal selvfølgelig kunne passe med forældrene arbejdsskema.

 

  • Kan man hente sit barn inden kl. 12 eller efter kl. 14 da det ellers forstyrrer vores soverutiner

 

  • Tager vi ikke imod syge børn og fraråder vi brug af paracetamol. Sygdom er et naturligt mekanisme som arbejder sammen med feber, lidt feber er på ingen måde farlig og er kroppens egen måde at ’resette’ på.

 

  • Går vi op i selvstændige børn som selv kan gå op ad trappen, selv kan tage tøj på mm. I som forældre kan gøre meget for at understøtte denne udvikling derhjemme.

 

  • Vil vi gerne støtte jeres barn og jer til at sutten bruges kun når der soves og ikke som form for trøst. Det har nemlig stor betydning for emotionelle, sproglige og sociale udvikling.

 

  • Ser vi gerne at børnene har uldtøj på i hvert fald i vinterhalvåret. Udover at vi er fåreavler er uld det bedste materiale at holde dit barn varm. Det er naturligt så det ånder og holder på kroppens varme. Og hvis det bliver vådt absorberes det i tøjet og får den samme temperatur som kroppen i modsætning til feks. bomuld som bliver koldt.

 

Rytme i hverdagen

Alt har sit rytme, årene, dyrene, skolen, børnene og småbørn fra 0-3 år har brug for genkendelighed - rytme

Vores hverdag starter med fritleg mens alle børn kommer og lander hos mig. 

kl. 9.00

Starter vi dagen med morgensang, og snakker om hvem vi mangler idag. Vigtigt at man ikke kommer senere end kl. 09.00 ellers forstyrrer det!

kl. 9.30

Formiddags mad

kl. 10.00 - 11.30 

Er vi ude på eventyr!

kl. 11.30 - 12.00 

Spiser vi grød

og derefter er det puttetid.

kl. 14.00

børnene begynder at vågne

spiser vi eftermiddags frugt

frit leg indtil man bliver hentet


Det her er selvføgelig et udgangspunkt, og nogle dage er vi bare mere langsomme end andre - og det er ok!